2013. december 8., vasárnap

Csúsztatott palacsinta, flambírozott erdei gyümölccsel

Úgy érzem, itt a helye ezen az oldalon Neki is, mivel egy általam kipróbált receptről van szó. Elmegy-elmegy, finom is volt, laktató is volt, de számomra túl tömény édesség. Augusztus környékén sikerült megvalósítani, amikor hatalmas kihívás elé voltam állítva, míg Anyu külföldre utazott nyaralni: 2 férfi pocakját kellett megtömnöm. A páromét és az Öcsémét. Nem volt egyszerű dolog, mivel mindketten gigantikus mennyiségű ételt tudnak magukévá tenni, de büszkén állíthatom, hogy nem haltak éhen. :) Tehát a recept:

Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 1 csipet só
  • 1 dl olaj
A töltelékhez:
  • 40 dkg darált dió, vagy diópótló
  • 15 dkg porcukor(ha a diópótló cukrozott, ezt elhagyhatjuk)
  • Baracklekvár
A tetejére:
  • Fagyasztott erdei gyümölcs
  • 1 kevés cukor
  • 1 dl brandy

Elkészítés
Vékony palacsintákat sütünk. Mikor egy készen van, megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a cukros dió keveréket, majd befedjük egy következővel és így tovább, míg el nem fogy a palacsinta tészta. A fagyasztott erdei gyümölcsöt kiolvasztjuk(természetesen nem muszáj fagyasztottnak lennie, de egyszerűbb), összekeverjük egy kevés cukorral, majd rákanalazzuk a panacsintatorta tetejére. Ezután egy fém evőkanálba beleöntjük a Brandyt és elkezdjük alulról melegíteni, majd ráöntjük a gyümölcsök tetejére és azonnal meggyújtjuk. 


Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése