Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 1 csipet só
- 1 dl olaj
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió, vagy diópótló
- 15 dkg porcukor(ha a diópótló cukrozott, ezt elhagyhatjuk)
- Baracklekvár
A tetejére:
- Fagyasztott erdei gyümölcs
- 1 kevés cukor
- 1 dl brandy
Elkészítés
Vékony palacsintákat sütünk. Mikor egy készen van, megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a cukros dió keveréket, majd befedjük egy következővel és így tovább, míg el nem fogy a palacsinta tészta. A fagyasztott erdei gyümölcsöt kiolvasztjuk(természetesen nem muszáj fagyasztottnak lennie, de egyszerűbb), összekeverjük egy kevés cukorral, majd rákanalazzuk a panacsintatorta tetejére. Ezután egy fém evőkanálba beleöntjük a Brandyt és elkezdjük alulról melegíteni, majd ráöntjük a gyümölcsök tetejére és azonnal meggyújtjuk.
Niki
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése