2014. február 12., szerda

Fokhagymás-tejfölös csirkemell

A hetekig tartó néma csönd után ismét visszatértem egy kipróbált recepttel. Most egy kicsit csaltam, ugyanis ennek az ételnek az elkészítésében aktívan nem vettem részt, mivel ha hazautazok, szeretek akár délig is aludni és ilyenkor rendszerint lemaradok az ebédkészítés feléről. Így most következzen egy recept Édesanyám keze alól: 





Hozzávalók


  • 1 kg csirkemell
  • 1 nagy doboz tejföl
  • fokhagyma ízlés szerint
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • kevés Erős Pista (elhagyható)

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeletelem.
  2. A tejfölt összekeverem a zúzott fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borssal és az Erős Pistával(óvatosan a sóval, hiszen az Erős Pista is sós).
  3. A szeletelt csirkemellet belerakom, majd lefóliázva egy éjszakát hagyom a pácban.
  4. Kevés zsiradékon megsütöm.
  5. Rizzsel és brokkolival tálalom.
Mivel a csirkemell beitta a pácot, hihetetlen puha lett a hús, ami az íze mellett még egy plusz pontot érdemel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése